Biografie Marlijn

Als kind speelde Marlijn bij de musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer van Albert Verlinde Entertainment (2003), en kort daarna in de musical Annie. (2005)

Na een jaar MusicAllFactory en de vooropleiding muziektheater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, begon Marlijn aan haar bachelor opleiding muziektheater bij Codarts in Rotterdam. Tijdens haar opleiding speelde ze o.a. de rol van Martha in Spring Awakening en in Lucky Stiff speelde ze de rol van Rita La Porta. In haar vierde jaar maakte ze onder begeleiding van Jeroen Sleyfer en Anouk Beugels haar solovoorstelling MARLIJN, waarmee ze in 2016 afstudeerde.

In 2015-2016 was Marlijn te zien als Carlien in de musical Het meisje met het rode haar van DommelGraaf & Cornelisssen Entertainment.

In maart 2017 speelde ze bij het Café Theater Festival in Utrecht met haar eigen voorstelling Ranja in een bierglas, en speelde deze voorstelling op meerdere theaterfestivals.

In 2018 speelde ze de rol van Moeder in openluchtspektakel Fly me to the moon van Stichting Zeep aan Zee in Noordwijk.

Sinds 2019 speelt Marlijn muzikale voorstellingen met Stichting MusicCare, een stichting die voorstellingen maakt voor ouderen en dementerenden, waarmee ze langs zorginstellingen gaat om daar de bewoners even te laten vergeten dat ze vergeten.

Marlijn is sinds 2019 ook werkzaam als regisseur bij het Titus Brandsmalyceum in Oss. Naast elk jaar een zelfgeschreven voorstelling te maken met de theaterbrugklas, regisseert ze elk 1,5 jaar een bekende musical (o.a. Hairspray en Legally Blonde) met zo’n 60 middelbare scholieren, die wordt opgevoerd in de grote zaal van de Lievekamp in Oss.

Hiernaast heeft Marlijn veel gewerkt als musicaldocent bij o.a. het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland.

In 2022-2023 maakte Marlijn samen met Marco Hoving hun eigen mini-musical Bij Nader Weerzien en speelden deze o.a. in het TapasTheater en op het Café Theater Festival in Utrecht, Arnhem en Rotterdam. In Rotterdam wonnen ze hiervoor de publieksprijs.